”Mukavien ihmisten kanssa on helppo toimia”

”Palkanlaskennan ulkoistaminen Palkkatalolle oli viisas päätös. He ovat kanssamme samalla aaltopituudella. Yhteistyö on helppoa, luontevaa ja omalta kohdaltani myös stressitasoja selvästi loiventavaa. Voin luottaa siihen, että palkka-asiat tulevat hoidetuksi oikein”, tuumii Elämyslahjat Oy:n maajohtaja Katri Pirinen.

Elämyslahjat on osa kahdeksassa maassa toimivaa kansainvälistä konseptia, jonka juuret ovat Baltiassa. Suomessa toiminta aloitettiin vuonna 2010 ja nykyisin yhtiöllä on täällä neljä toimipistettä. Tällä hetkellä Elämyslahjat on Suomen suurin elämyksiä myyvä verkkokauppa.

Elämyslahjojen palkanlaskennan hoitaa Palkkatalo Oy ja sen tilitoimistokumppanina on Meisenet Oy.

”Heistä on ollut minulle suuri apu. Kun aloitin maajohtajana vastaan tuli paljon uusia asioita. He ovat jaksaneet neuvoa ja opastaa. Asenne on koko ajan ollut sellainen, että tyhmiä kysymyksiä ei ole”, Katri Pirinen kiittelee.

Elämyslahjojen palkkalistoilla on niin kuukausi- kuin tuntipalkkalaisia. Tuntilistat toimitetaan palkanlaskentaan yhtiön käyttämästä työvuorosuunnitteluohjelmasta.

”Meidän toimintamme on hektistä ja muistettavaa on paljon. Puolin ja toisin pitää välillä tarkistaa yksityiskohtia, mutta asiointi on aina mutkatonta ja luontevaa. Mukavien ihmisten kanssa on helppo toimia.”

”Organisaatiomme täällä Suomessa on pieni, eikä sen resursseja ole järkevää ohjata palkanlaskentaan. Jätämme sen puolen ammattilaisille ja keskitymme itse omaan osaamiseemme”, Pirinen toteaa.

”Muutoksenhallinta on ehdoton Palkkatalon vahvuus”

Lännen Satamapalvelu Oy on rautatie- ja maanrakennusurakointiin erikoistunut yritys, jonka työkohteina ovat Suomen rataverkko, raitiolinjat sekä tehdas- ja satamaraiteet. Yhtiön suurin asiakas on Väylävirasto. Lännen Satamapalvelun toimisto sijaitsee Lempäälän RealParkissa.

Toimitusjohtaja Sami Lahtinen kertoo Palkkatalon asiakkaaksi siirtymisen olleen elämää helpottava ratkaisu.

”Käytössämme oli aiemmin järjestelmä, johon silloinen tilitoimisto oli tehnyt räätälöintejä. Se oli täynnä virheitä ja bugeja. Palkanlaskentamme oli suoraan sanottuna katastrofaalista.”

Virheiden etsimisen ja korjaamisen sijaan konsernissa päätettiin siirtyä NetBaronin järjestelmän käyttäjäksi. Samassa yhteydessä palkanlaskenta siirrettiin Palkkatalolle.

”Sen jälkeen palkanlaskenta on ollut luotettavaa. Toki virheitä vieläkin tulee, mutta ne ovat etupäässä täällä syöttöpäässä tapahtuvia ja johtuvat liian vähäisestä tarkkaavaisuudesta tietojen kirjaamisvaiheessa”, Lahtinen toteaa.

”Palkkatalon kanssa yhteistyö on ollut alusta asti sujuvaa. He ovat aina pystyneet taipumaan meidän poikkeuksellisiin tarpeisiimme. Muutoksenhallinta onkin yksi heidän ehdottomista vahvuuksistaan.”

”Palkanlaskennan ulkoistaminen usein järkevä ratkaisu”

Myös tilitoimistot voivat ulkoistaa palkanlaskentansa – joko kokonaan tai osittain.

”Meille se on osoittautunut hyväksi ja huolettomaksi vaihtoehdoksi, joka vapauttaa rajallisia resurssejamme muihin asiakastöihin”, sanoo Tilitervo Oy:n toimitusjohtaja, KLT-kirjanpitäjä Jaana Tervo.

Oululainen Tilitervo Oy on OLE Online-tilitoimistokumppani. Yritys käyttää NetBaron-järjestelmää, jossa kaikki kirjanpitoon liittyvä aineisto on yhdellä kirjauksella samassa järjestelmässä.

”Olemme ulkoistaneet palkanlaskennan isoimpien asiakkaidemme osalta. Kun tarvittava tieto on niin meidän kuin palkanlaskennan kumppanimme Palkkatalon käytössä, se on kirjanpidon kannalta varsin helppoa ja huoletonta”, Jaana Tervo toteaa.

Palkanlaskenta vaatii tietojen päivittämistä

Suomessa on lähes 200 erilaista työehtosopimusta, joita säännöllisin väliajoin päivitetään neuvottelujen päätteeksi. Palkanlaskennassa sopimusten sisältö on tunnettava tarkkaan, joten palkanlaskijoiden on pidettävä jatkuvasti itsensä ajan tasalla.

”Me olemme päätyneet siihen, että suurin osa palkanlaskennasta on ulkoistettu siihen keskittyville toimijoille. Itse hoidamme sen vain joidenkin asiakkaidemme osalta”, Jaana Tervo sanoo.

”Tämä ratkaisu vapauttaa kirjanpitäjillemme aikaa keskittyä heidän ydinosaamiseensa. Samalla pystymme myös palvelemaan asiakkaitamme paremmin.”

Jaana Tervo suosittelee palkanlaskennan ulkoistamista myös muille tilitoimistoille.

”Ainakin itse koen sen järkeväksi ratkaisuksi. Palkkatalo on osaava ja joustava kumppani, jonka kanssa on helppo tehdä yhteistyötä”, Tervo vakuuttaa.