Referenssi

MERIKRISTALLI SAA PALKKATALOLTA NOPEAA APUA TESIEN KIEMUROISSA

Hyvin ja oikein hoidetut palkka-asiat ovat yksityisellä sosiaalipuolella tärkeitä työnantajamielikuvan rakennuspalikoita.

Lastensuojelun palveluja tarjoava Merikristalli etsi vuonna 2022 uutta palkkahallinnon kumppania. Aiempien kokemusten perusteella Merikristalli kaipasi tekijää, jolta apua saa nopeasti.

Meille on todella tärkeää, että apua ei tarvitse odotella useampia päiviä ja työehtosopimuksemme tunnetaan tarkasti, Merikristallin yksikönjohtaja Hanna-Mari Levänaho sanoo

Palkkatalo löytyi kumppaniksi suosituksen kautta.

Levänaho on ollut palkanlaskentaan tyytyväinen. Aiemman kumppanin kanssa palkka-asioissa saattoi olla usein isojakin korjauksia. Nyt niitä ei ole.

- Palkanmaksun rutiinit ovat sellaiset, että jos palkoissa on ollut pieniä virheitä, niin ne on saatu korjattua ajoissa yleensä ennen palkanmaksua. Korjauksia ei ole tarvinnut odotella kuukausia. Palkat ovat tärkeitä työntekijöille, joten on hienoa, että mahdolliset korjaukset hoidetaan nopeasti.

Viimeisen päälle hoidetut palkka-asiat houkuttelevat uusia työntekijöitä

Hanna-Mari Levänaho kuvaa Palkkataloa luotettavaksi, joustavaksi ja rehelliseksi kumppaniksi. Hän arvostaa, että myös virheet tunnustetaan – silloin harvoin kuin niitä tulee. Tämä lisää luottamusta ammattitaidosta ja -ylpeydestä.

Sosiaalialalla on erittäin tärkeää, että työehtosopimukset osataan hyvin. Sillä on suuri merkitys hyvän työnantajamielikuvan rakentamisessa.

Kun henkilöstölle tärkeät asiat hoituvat viimeisen päälle, ihmiset viihtyvät töissä ja kertovat hyvästä työnantajasta myös samalla alalla työskenteleville tuttavilleen.

On ihanaa, että työehtosopimuksen muutokset ovat Palkkatalon ansiosta ohjelmistoissa jo etukäteen syötettyinä ja esimerkiksi työehtosopimuksen mukaiset palkankorotukset hoituvat ajallaan ilman erillistä keskustelua. Alallamme on niin kova työvoimapula, että nämä asiat pitää hoitua viimeisen päälle. Jos näin ei ole, emme saa uusia työntekijöitä.

Levänaho kiittelee myös sitä, että Palkkatalo osaa suomentaa välillä koukeroiset työehtosopimusasiat.

- Työehtosopimukset voivat olla aikamoista jargonia. Minua auttaa ihminen, joka puhuu kanssani samaa kieltä. Minulla on koko ajan tunne, että palkanlaskija tuntee työehtosopimuksen ja asiat ovat hoidossa.

Levänaho arvostaa myös sitä, että apu tulee nopeasti.

- Yksikönjohtajana minulla on koko ajan monta asiaa mielessäni. On hyvä, että apu palkka-asioihin tulee nopeasti, muuten asia saattaisi omalta puoleltani jo unohtua. Pohdimme usein myös yhdessä ratkaisuja vaikeisiin asioihin.

”Aikatauluissa on pysytty ja palkkanauha tulee etukäteen”

Palkkatalon palvelut sopivat Hanna-Mari Levänahon mielestä erityisen hyvin yksityisen sosiaalipuolen pk-yrityksille, jossa työehtosopimukset ovat monimutkaisia ja ne päivittyvät kohtuullisen usein.

Palkkatalolla on osaamista alamme eri työehtosopimuksista, ja palkanlaskijat seuraavat niihin tulevia uusia pykäliä automaattisesti. Aikatauluissa on pysytty ja tehty ne asiat, jotka on sovittu.

Levänahon mielestä Palkkatalo erottuu edukseen muista toimijoista sillä, että apua ja neuvoja saa tarvittaessa jo saman päivän aikana. Tieto ei myöskään ole yhden ihmisen takana, eli Merikristalli saa tarvittaessa apua palkkahallinnon asioihin useammalta eri henkilöltä.

Levänahon mielestä Palkkatalon salaisuus piilee hyvässä prosessissa, joka antaa pelivaraa yllättävissä tilanteissa.

- Palkkanauhat tulevat aina hyvissä ajoin ennen palkanmaksupäivää, joten ne voi tarkastaa jo etukäteen ja ilmoittaa tarvittavista korjauksista.

Läikähtikö sydämessä lämpimästi?

isorakkaus

Tämä voi olla kauniin ystävyyden alku. Jos arvomme ja ideologiamme kohtaavat, ota yhteyttä! Palamme halusta rakentaa kanssanne parempaa henkilöstöhallinnon huomista.