Referenssi

PALKKATALO MAHDOLLISTAA SSA RAKENNUKSEN NOPEAN KASVUN

Varsinkin taloushallintajärjestelmän muutos sujui Palkkatalon avulla kitkattomasti: ”Projektin lopputulos olisi varmasti ollut erilainen ilman Palkkataloa.”

SSA Rakennus oli vuonna 2019 monelle kasvavalle yritykselle tutun haasteen edessä. Palkkoja ei enää pystytty laskemaan tehokkaasti ja järkevästi omin voimin. Vaihtoehtona oli joko kasvattaa omaa talousosastoa tai ulkoistaa palkkahallinto. SSA Rakennus päätyi ulkoistukseen. Ulkoistetun palkanlaskennan kumppaniksi valikoitui Palkkatalo.

- Päätimme, että meidän kannattaa keskittyä ydinosaamiseemme ja antaa palkkahallinto siihen erikoistuneiden ammattilaisten käsiin, SSA Rakennuksen talouspäällikkö Ilari Pisto

Palkkatalo hoitaa SSA Rakennuksen ja sen tytäryhtiön noin 110 ihmisen palkanlaskennan ja tarvittavat ilmoitukset viranomaisille. Käytännössä Palkkatalo hoitaa koko SSA Rakennuksen palkkahallinnon.

Emme pystyisi tällaista kokonaisuutta hallitsemaan ilman osaavaa kumppania.

Palkkatalo toimi olennaisena osana SSA:n järjestelmämuutoksessa

Ilari Pisto arvostaa Palkkatalon toiminnassa ennen kaikkea nopeaa ja tarkkaa työtapaa. Palkat on laskettu oikein ja ajallaan.  Myös konsultaatioapua saa aina kun sitä tarvitsee.

- Työntekijöillemme saattaa tulla kysymyksiä esimerkiksi henkilöstöetuihin tai poissaolojen palkanmaksuun liittyen. Palkkatalo vastaa kysymyksiimme nopeasti. Se on helpottanut työtämme todella paljon.

Tarkka työ on vähentänyt virheitä ja epämääräisyyksiä palkanmaksussa.

Kun hoidimme palkanlaskentaa itse, meillä oli haasteita esimerkiksi lomapäivien ja pekkaspäivien seurannassa. Nyt nämäkin asiat ovat hyvin hallinnassa. Palkkatalo on tuonut lisää ammattimaisuutta tekemiseemme.

Palkkatalon apu oli Piston mielestä korvaamaton varsinkin siinä vaiheessa, kun SSA Rakennus vaihtoi koko taloushallintojärjestelmänsä. Järjestelmä oli uusi myös Palkkatalolle.

- He hyppäsivät kanssamme kylmään veteen. Koko siirtymäprosessi meni kuitenkin niin kuin piti ja kaikki asiat hoituivat silloinkin ajallaan. Projektin lopputulos olisi varmasti ollut erilainen ilman Palkkataloa.

Uuden järjestelmän käyttöönotto on vähentänyt jo ennestään vähäisiä virheitä palkanmaksussa.

- Virheitä tapahtuu erittäin harvoin.

”Palkkatalon toiminta on joustavaa ja laadukasta”

Ilari Pisto kuvaa Palkkatalon toimintaa luotettavaksi, asiantuntevaksi ja ketteräksi. Palkkatalolla on myös riittävästi joustoa.

Palkkatalo on pystynyt reagoimaan myös viime hetkellä toimitettuihin muutoksiin. He ovat olleet kaikessa todella joustavia ja ketteriä.

Pisto uskoo, että myös palkanlaskennan kustannukset olisivat suuremmat, jos koko palkkahallinto hoidettaisiin yrityksen sisällä.

- Koemme ehdottomasti saavamme rahoillemme vastinetta. Palkkatalon toiminta on laadukasta.

Piston mielestä Palkkatalon palvelut sopivat erityisesti pk-yrityksille, jotka haluavat kasvaa.

Me olemme kasvaneet tässä yhdessä. Aluksi meitä oli muutama kymmenen, nyt meitä on jo toistasataa. Palkkatalon kanssa kaikki on mennyt todella vaivattomasti.

Läikähtikö sydämessä lämpimästi?

isorakkaus

Tämä voi olla kauniin ystävyyden alku. Jos arvomme ja ideologiamme kohtaavat, ota yhteyttä! Palamme halusta rakentaa kanssanne parempaa henkilöstöhallinnon huomista.